De beste modetrends van 2023

Als we denken aan de modetrends van 2023, kunnen we ons waarschijnlijk voorstellen dat er weer nieuwe en oude trends optreden in de manier waarop we ons kleden. Benieuwd naar de modetrends van dit jaar? Hier zijn enkele merk & mode trends voor 2023 waardoor jij helemaal up-to-date bent en je trendy kunt kleden!

De beste modetrends van 2023

De modetrends van 2023

#1 Opvallende kleur rood: Opvallende kleuren waren al een trend in 2022 en zullen ook dit jaar weer te zien zijn. Dit jaar staat de kleur rood centraal. Een opvallende kleur die de aandacht trekt waardoor je outfit zeker zal opvallen. 

#2 Pastelkleuren: Naast rood, gaan we dit jaar veel pastelkleuren terug zien. Deze zachte kleuren geven je outfit een rustige maar modieuze uitstraling. Door de zachte uitstraling zijn pastelkleuren makkelijk te combineren met basics en andere kledingstukken om zo een chique outfit te creëren.

#3 Metallic outfits: Zilveren metallic stoffen en materialen waren erg populair in 2022. Ook dit jaar zullen ze weer de aandacht trekken. Van metallic jassen tot zilveren broeken en schoenen. Deze modetrend zorgt voor een futuristische draai aan jouw outfit. Je kunt er zeker van zijn dat we deze trend vaker gaan zien.

#4 70's geïnspireerd: De jaren '70 waren een tijd van vrijheid en creativiteit, en deze stijl komt dit jaar terug als modetrend. Het streven naar vrijheid en de focus op creativiteit staan dit jaar centraal. Dit gaan we daarom terug zien in kleding. Denk hierbij aan wijde pijpen, oversized zonnebrillen en opvallende prints zoals bloemen en paisley.

#5 Sterke lijnen: Mode met sterke lijnen en silhouetten zoals kleding met schoudervullingen en strakke jurken zullen dit jaar een nadruk krijgen. Veel mode items met een duidelijke structuur staan centraal.

#6 Transparante stoffen: Transparante stoffen en materialen zullen dit jaar weer een grote trend zijn. Van doorschijnende tops tot jurken met cut-outs, deze modetrend voegt een speelse en flirterige touch toe aan je outfit. Een romantische look is dit jaar helemaal terug van weggeweest.

#7 Lage taille: 2000’ trends zijn dit jaar opnieuw terug te zien in de mode. Met een nadruk op broeken en rokken met een lage taille in combinatie met crop tops. 

#8 Denim: Dit jaar staan modieuze denim outfits centraal. Vooral combinaties van volledige denim looks zijn de blikvanger. Zo is dit een modetrend waar je niet omheen kunt in 2023. 

#9 Athleisure: Athleisure is een trend die in 2023 nog steeds zal blijven bestaan die vooral populair was tijdens de pandemie in combinatie met werken vanuit thuis. Comfortabele kleding, zoals leggings en sportieve tops, zullen nog steeds worden gedragen als dagelijkse outfits.

Hoewel er verschillende trends de aandacht zullen trekken in 2023, staan rood, pastelkleuren, 70’s, denim en athleisure outfits centraal. Het belangrijkste is om te dragen waar je je comfortabel in voelt en om te experimenteren met verschillende stijlen om zo dé perfecte modetrend voor jou te vinden.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meest gelezen