Zo maak je witte sneakers schoon

Iedere sneaker liefhebber weet het al: witte sneakers blijven nooit zo wit als dat je ze gekocht hebt. Hoe zuinig je er ook op bent, het is niet te voorkomen dat je sneakers vies worden en zeker op een wit paar is al het vuil extra goed te zien. Je kan er goed ziek van zijn als er modderspetters op je nieuwe witte sneakers zitten, hoewel je het misschien minder erg vindt als je korting op leuke dames sneakers hebt ontvangen. Wat de prijs van de sneakers ook was, dit zijn 3 huis,- tuin,- en keukenmiddeltjes waarmee jij je witte sneakers weer wit krijgt.

Zo maak je witte sneakers schoon

Azijn

Azijn gebruik je meestal in de keuken, maar om kleding schoon te maken is dit middeltje ook uitermate geschikt. En als je er kleding mee kan schoon maken, lukt dat natuurlijk ook met witte sneakers. Met een oude vaatdoek wrijf je de azijn op je sneakers, en klaar is kees. Het fijne van azijn is dat dit trucje ook helpt bij canvas schoenen.

Bakpoeder

Bakpoeder, ook wel baking soda genoemd, heb je vast nog wel ergens in een keukenkastje staan. Met dit taarten bak middeltje, bak jij ook in no-time je schoenen weer mooi wit. Meng de baking soda met wat water, wrijf de pasta op je schoenen en daarna schuur je je witte sneakers een beetje op met een schuursponsje. Als laatste veeg je de pasta van je witte sneaker af met een vaatdoek, en klaar is kees. Ga wel voorzichtig te werk met het schuursponsje, je wilt natuurlijk geen lelijke krassen op je witte sneakers.

Laatste redding: Bleekmiddel

Als je ten einde raad bent, is er nog één laatste redmiddel: bleekmiddel. Probeer eerst de andere stappen voordat je bleekmiddel probeert. Dit is namelijk een chemische variant en een stuk ongezonder dan de andere huis,- tuin,- en keukenmiddeltjes. Maak in ieder geval het bleekmiddel wat minder sterk door er een beetje water aan toe te voegen. Last but not least: trek oude kleding aan, want anders heb je weer een ander probleem!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorie├źn
Meest gelezen