Gezond eten met weinig tijd: zo doe je het!

Een goede voorbereiding is essentieel voor een gezonde levensstijl. Door slim te plannen en vooruit te denken, kun je gezonde keuzes maken en ongezonde verleidingen vermijden. Wij geven je graag verschillende tips om efficiënt en gezond te eten, zelfs als je weinig tijd hebt.

Gezond eten met weinig tijd: zo doe je het!

De juiste voorbereiding

Een optimale voorbereiding is het halve werk. Zo kun je een weekplanning maken waarin je voor elke dag van de week alvast bedenkt wat je wilt eten. Op die manier doe je gericht boodschappen wanneer je in de winkel staat. Zo hoef je niet op het laatste moment nog boodschappen te doen en is de kans groter dat je gezond eet. Je kunt namelijk zelf van tevoren al gezonde gerechten uitkiezen. Doe je dit in de supermarkt, dan zal er hoogstwaarschijnlijk iets ongezonds aan je vingers blijven plakken.

Ga voor makkelijke gerechten

Makkelijk staat niet altijd gelijk aan ongezond. Mocht je weinig tijd hebben, dan is het verstandig om te kiezen voor gerechten die snel klaar zijn en weinig voorbereiding vereisen. Hierbij kun je denken aan wokgerechten, salades of soepen. Deze zijn makkelijk te bereiden, gezond én snel klaar!

Kies voor gezonde snacks

Als je weinig tijd hebt, is de verleiding groot om te kiezen voor ongezonde snacks. Zorg er daarom voor dat je altijd gezonde snacks bij de hand hebt, zoals fruit, noten of snackgroenten. Deze kun je gebruiken als vervanger voor ongezonde snacks en tevens eten als tussendoortje. Zo bespaar je tijd én eet je gezond.

Maak grote porties

Als je toch in de keuken staat, kun je net zo goed wat extra maken. Maak daarom regelmatig grote porties en vries de restjes in. Het voorbereiden van maaltijden noemen we ook wel ‘’food preppen’’. Hierbij bereid je maaltijden voor, zodat je deze op een andere dag kunt nuttigen. Op die manier heb je altijd een gezonde maaltijd bij de hand als je weinig tijd hebt.

Gebruik maken van kant-en-klare ingrediënten

Er zijn steeds meer kant-en-klare ingrediënten verkrijgbaar die gezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan voorgesneden groenten, voorgekookte rijst en quinoa of groenten uit blik. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan de voorbereiding van je maaltijd. Zo bespaar je tijd maar kun je toch genieten van een gezonde en lekkere maaltijd.

Van het plannen van maaltijden tot het kiezen van gezonde snacks en het gebruik van kant-en-klare ingrediënten, deze tips helpen je om op een gemakkelijke manier gezond te blijven eten. Door te preppen en grote porties te maken, kun je zelfs op drukke dagen genieten van een voedzame maaltijd. Met deze tips ben je goed voorbereid op een gezonde levensstijl, zonder dat het je extra tijd kost - ideaal voor dagen waarop je tijd tekort komt.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meest gelezen