Motivatie, de drijvende kracht achter succes!

Motivatie is een van de belangrijkste factoren die je aanzet tot actie. Het is de drijvende kracht achter succes en het stelt je in staat om je doelen te bereiken. Maar wat is motivatie eigenlijk en hoe kun je het vergroten? Wij vertellen je er graag meer over.

Motivatie, de drijvende kracht achter succes!

Wat is motivatie?

De kracht die ons aanzet om iets te ondernemen, tot actie, noemen we motivatie. Motivatie is de reden waarom je graag iets wilt bereiken. Het geeft ons energie, en het vermogen om door te zetten. Zelfs in de lastigste situaties kan motivatie ons helpen om door te gaan. 

Intrinsieke en extrinsieke motivatie

We kennen twee soorten motivatie, intrinsieke en extrinsieke motivatie. Extrinsieke motivatie komt van buitenaf, de drijfveer van deze motivatie soort wordt gedreven door het krijgen van beloningen of het ervaren van bepaalde straffen. Hierbij ligt de focus op het behalen van een doel, zoals bijvoorbeeld een promotie of het vermijden van boetes. Intrinsieke motivatie komt van binnenuit, de drijfveer van intrinsieke motivatie zijn persoonlijke waarden, normen en interesses. Hierbij gaat het om het ervaren van plezier en voldoening door iets te doen wat je leuk vindt. Intrinsieke motivatie is van belang wanneer je naar langdurig succes streeft, extrinsieke motivatie is slechts nodig om je in actie te krijgen.

Tips voor motivatie

Je kunt zelf stappen ondernemen om je motivatie te vergroten. Hier volgen een aantal tips die je mogelijk kunnen helpen om je levensstijl aan te passen en je motivatie te verhogen:

#1 Doelen stellen: Stel duidelijke, haalbare doelen die je kunt meten en bijhouden. Dit zal je helpen om gefocust te blijven en vooruitgang te boeken. Door het goed presteren en behalen van je doelen, wil je blijven doorzetten.

#2 Zoek je passie: Ontdek wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit is namelijk iets waar jij je graag voor wilt inzetten, je hebt er plezier in. Zo is het makkelijker voor je om gemotiveerd te blijven in iets wat je echt zelf wilt doen.

#3 Beloon jezelf: Wanneer jij een doel hebt behaald, kun jij jezelf belonen. Zo helpt dit motivatie, doorzettingsvermogen en kijk je ergens naar uit wanneer je je doel hebt behaald. 

#4 Zoek naar positiviteit: Omring jezelf met mensen die je ondersteunen en motiveren. Dit zal je helpen om gemotiveerd te blijven, zelfs als je met uitdagingen te maken krijgt. Je ervaart namelijk steun en anderen zijn positief over jouw behaalde doelen. Dit heeft een positieve invloed op je leven.

Motivatie is de sleutel tot succes, daarnaast is het ook iets wat je kunt vergroten wanneer je minder gemotiveerd bent. Stel doelen, zoek naar je passie, beloon jezelf en omring jezelf met positiviteit. Ga ervoor en bereik je doelen, zo sta jij gemotiveerder in het leven.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorie├źn
Meest gelezen